tuintegels
Sierbestrating
september 29, 2013
split-grind

split-grindNatuurlijk wil je je tuin een natuurlijke uitstraling geven. Dit zou je kunnen doen met grindpaadjes en splitvakken. Het is altijd leuk om hier eens goed over na te denken, want wat zijn nu de mogelijkheden in jouw tuin? Er zijn veel soorten grind en split waar je uit kunt kiezen dus als je nu jezelf hierin gaat verdiepen kun je aan het einde een keuze maken wat het gaat worden. Of misschien wil je wel grind en split.

Er zijn een paar verschillen tussen grind en split. Ze kunnen allebei dezelfde fractie hebben, dit is de korrelgrootte. Grind kan een fractie hebben van 8-16 mm en split ook. Grind heeft alleen de vorm gekregen door de natuur en bij split is dat door de mens gedaan. Grind heeft jarenlang door het water heen gerold, het is van alle kanten afgesleten. Bij split is dat niet zo want daar wordt het machinaal gebroken en gezeefd. Er kan daarom gezegd worden dat split vaak scherpere randjes heeft.

Toepassing grind en split

Welke keuze je ook gaat maken grind of split, je kunt het beide toepassen in tuinpaadjes of op grotere oppervlakten in de tuin. Grind zal altijd in beweging blijven omdat het rond is. Het is maar net wat je mooier vindt. Je kunt altijd een kijkje nemen of je grind en split wil of dat je een van deze twee wil. Het zal er ook aan liggen welke kleur je wil en hoeveel je wil hebben.

In een tuincentrum zou je het van dichtbij kunnen bekijken en kun je ook met je handen voelen hoe de materialen aanvoelen. Misschien wil je wel dat het niet zo scherp is en wil je liever dat het wat ronder is. Je komt er achter wanneer je de verschillen tussen grind en split hebt gezien en hebt gevoeld.

Comments are closed.