natuursteen
Natuursteen
september 14, 2013
oud-gebakken-klinker
Oud gebakken bestrating
september 15, 2013

Zou je je oprit willen bestraten? Er kan dan een keuze worden gemaakt tussen oude en nieuwe klinkers. Maar voordat je die keuze gaat maken wil je eerst meer weten over klinkers. Deze zijn namelijk gebakken, het zijn kleiproducten. Je hebt ze in verschillende soorten kleuren. Er kan dan een keuze worden gemaakt uit oude of nieuwe klinkers.

Vroeger werden de oude klinkers gebakken in steenovens. Hier werd dan gestookt met hout en kolen. De temperatuur was nooit gelijk, daarom kreeg je allerlei kleuren. Als je nieuwe klinkers gaat kiezen dan worden deze op een meer moderne manier gebakken, deze zijn strakker en identiek. Bij de oude klinkers is het zo dat de stenen niet hetzelfde zijn, ze zijn allemaal anders. Als je van deze charme houdt, kun je hier voor kiezen en deze keuze maken als je je oprit wil bestraten.

Met klinkers de oprit bestraten

Het bestraten van de oprit kan met klinkers, maar de vraag is nu welke gaan het worden? Kies je de oude of de nieuwe klinkers? Misschien wil je de oprit aan laten sluiten bij de oprit van de buren en kun je overleggen wat zij willen. Je zou het dan als een geheel kunnen laten bestraten, dit oogt mooier. Maar wanneer de buren iets heel anders hebben dan kun je kijken naar wat jij mooi vindt.

Als je van de wat oudere klinkers houdt dan kun je deze variant kiezen. Maar mocht je liever willen dat het wat strakker is, dan kun je beter de nieuwe klinkers kiezen. Deze ogen namelijk een stuk strakker en zijn allemaal identiek aan elkaar. Als je naar het tuincentrum gaat kun je zelf zien wat de verschillen zijn en dan valt je oog vaak meteen op een soort, welke is dat bij jou? Daar kun je de oprit dan mee bestraten!

Comments are closed.